چرا لنز اسکلرال (Scleral Contact Lens) بهترین نوع لنزهای تماسی است؟
۱. چون تنها لنزی هست که با هر میزان از خشکی چشم قابل استفاده است. تمام انواع لنزهای تماسی اعم از لنزهای نرم، لنزهای هارد و لنزهای هیبریدی برای استفاده در موارد خشکی چشم معمولا محدودیت دارند و در موارد شدید خشکی چشم اصلا امکان تجویز و استفاده دارند. تنها لنزی که نه تنها محدودیت برای تجویز در خشکی چشم ندارد بلکه حتی یک درمان بسیار عالی برای خشکی چشم هم محسوب می شود لنز اسکلرال هست.
۲. تنها لنزی است که هیچگونه محدودیتی در اصلاح نمره چشم ندارد و هر میزان ضعیفی چشم و آستیگمات را به راحتی اصلاح می کند. اصول عملکرد لنزهای اسکلرال با بقیه لنزها متفاوت است و این لنزها درواقع یک سطح اپتیکی جدید رو برای چشم ایجاد می کنند و با این روش تمام مشکلات اپتیکی سطح چشم را اصلاح می کنند. بنابراین هر میزان نمره چشم رو به راحتی اصلاح میکنند. برای مثال کسی که ۲۰ نمره نزدیک بینی و ۱۲ نمره آستیگمات هم داشته باشه به راحتی اصلاح می کند.
۳.هیچ حس بدی در چشم ایجاد نمی کند. کاملا راحت است و حس جسم خارجی در چشم ندارد. برخلاف انواع دیگر لنزهای تماسی که معمولا در تماس مستقیم با قرنیه ی چشم هستند و به دلیل حس عصبی زیادی که قرنیه دارد ممکن است در چشم زیاد احساس شوند لنزهای اسکلرال مطلقا این مورد را ندارند. چون تماسی با قرنیه ندارند و حسی برای فرد ایجاد نمی کنند.
۴. خطاهای پیچیده اپتیکی و بینایی را در چشم افرادی مانند بیماران قوز قرنیه، جراحت چشم، پارگی قرنیه و …به خوبی اصلاح می کند و دید عالی فراهم می کند. در کسانی که قرنیه ی چشم به هر دلیلی از حالت طبیعی خارج می شود خطاهای پیچیده ی بینایی علاوه بر نزدیک بینی و آستیگماتیزم معمولی هم ایجاد می شود که معمولا به آن آستیگماتیزم نامنظم گفته می شود که عینک نمی تواند این خطاها را اصلاح کند ولی لنز اسکلرال به خوبی این مشکلات را حل می کند و بینایی عالی فراهم می کند.
۵. در داخل چشم حرکت ندارد. برخلاف لنزهای هارد امکان بیرون پریدن از چشم ندارد. لنزهای هارد معمولی چون کوچک هستند روی قرنیه ی چشم با پلک زدن حرکت می کنند و این حرکت احساس لنز را بیشتر می کند و در طولانی مدت باعث کدورت قرنیه ممکن است بشود. این ویژگی در لنزهای هارد ممکن است باعث شود لنز در زمان استفاده از چشم بیرون بپرد. هیچکدام از این مشکلات در لنزهای اسکلرال وجود ندارد.
۶. بر خلاف لنزهای نرم، امکان پاره شدن ندارند و استحکام خیلی بالایی دارند. این لنزها جنس مقاومی دارند و نسبت به تمام لنزهای دیگر، دوام و پایداری بیشتری دارند.
۷. طول عمر بالایی دارند. متوسط مدت زمان استفاده از آنها حدود ۲ تا ۳ سال هست. البته این طول عمر به میزان رعایت فرد استفاده کننده بستگی دارد و می تواند بیشتر یا کمتر از این مدت نیز کارایی داشته باشد.
۸. تنها لنزی هست که اثر درمانی در خیلی از بیماریهای سطح چشم خصوصا بیماریهای قرنیه دارد. خیلی از لنزهای تماسی اعم از لنزهای نرم و حتی لنزهای هارد و هیبرید در خیلی از بیماریهای سطح چشم مانند دیابتی ها و دیستروفی های قرنیه قابل تجویز نیستند اما این لنزها نه تنها محدودیت تجویز ندارند بلکه به عنوان یک روش درمانی در خیلی از این موارد از آنها استفاده می شود.
۹. سازگاری خیلی خوب با انواع محیطها و آب و هواها و مشاغل مختلف دارد. برای محیط های گرم و خشک و حتی محیط های گرد و غبار هم مناسب است. کسانی که در محیط های خشک و آفتابی کار می کنند یا بیمارانی که در محیط های پر گرد و غبار کار می کنند تنها لنزی که مناسب می باشد همین لنزهای اسکلرال است. چرا که به دلیل نوع فیت و ساختار آن، امکان عبور گرد و خاک به زیر لنز وجود ندارد.
۱۰. برای ورزشکاران و افرادی که پر تحرک هستند بهترین نوع لنزهای تماسی است. این لنزها به دلیل دید بسیار خوبی و همچنین ثبات و عدم حرکت که روی چشم دارند برای ورزشکاران بهترین گزینه هستند. برخلاف عینک، میدان بینایی ورزشکار را محدود نمی کنند و از طرفی برخلاف لنزهای نرم دید ثابت و بسیار شفافی دارند و برخلاف لنزهای هارد امکان بیرون پریدن از چشم را ندارند.
در این مقاله به بررسی انواع لنزهای اسکلرال، کاربردها و تفاوتهایشان میپردازیم.
بررسی دلایل بوجود آمدن تاری دید در هنگام استفاده از لنزهای اسکلرال
تمامی حقوق این مجموعه متعلق به دکتر امیر اسهرلوس است.
طراحی وبسایت: هورماه
با سلام. خیلی ممنون از وبسایت بسیار مفید و ارزشمندتون. قیمت لنزهای اسکلرال چقدر هست؟
دوست عزیز، لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر درباره قیمتها، با شماره تلفن مجموعه تماس بگیرید. سپاس
مرسی بابت اطلاعات خیلی خوبی که درباره لنزهای اسکلرال در این مقاله تون ارائه کرده بودید
خیلی جاها دیدم که لنز اسکرال گفته میشه. درستش دقیقا چیه؟ اسکرال یا اسکلرال؟
دوست عزیز، واژه درست، لنز اسکلرال (Scleral Contact Lens) است نه اسکرال
با درود به دکتر اسهرلوس، بسیار از مقالات علمی و توضیحات مفید شما استفاده میکنم. واقعا مزایای استفاده از لنز اسکلرال برایم جالب بود. انشالله به کلینیک شما مراجعه خواهم کرد. ارادتمند شما، فرزاد