سبد خرید

آیا قوزقرنیه همان آستیگماتیسم است؟

دسته‌بندی

آخرین مقالات

برچسب‌ها

ارتباط با ما

آیا قوزقرنیه همان آستیگماتیسم است؟
۲۳ شهریور ۱۴۰۳
سردبیر
231

آیا قوزقرنیه با آستیگماتیسم ارتباطی دارد؟

قوز قرنیه زمانی ایجاد می‌شود که استحکام بافت قرنیه ضعیف باشد و این ضعف باعث می‌شود فشار داخل چشم قرنیه را به سمت بیرون هل دهد و در نهایت ایجاد بیرون زدگی مخروطی شکل در قرنیه شود که به آن قوز در قرنیه گفته می‌شود. از آنجایی که قرنیه مهمترین سطح اپتیکی چشم برای تشکیب تصویر است و‌ حتی نقش آن از عدسی چشم هم بیشتر است، زمانی که قرنیه قوز می‌کند فرایند تشکیل تصویر در چشم دچار مشکل جدی شده و بینایی فرد به شدت درگیر می‌شود. هر چقدر که قوز قرنیه پیشرفته‌تر می‌شود خطاهای انکساری یا همان ضعیفی چشم افزایش می‌یابد‌. رایج‌ترین نوع ضعیفی چشم یا عیب انکساری که در قوزقرنیه خود را نشان می‌دهد آستیگماتیسم است که به دلیل به هم خوردن انحنای طبیعی قرنیه و کج و کوله شدن قرنیه رخ می‌دهد. زمانی که سطح کروی منظم در قرنیه دچار کشش و قوز می‌شود آستیگماتیسم زیادی شکل می‌گیرد که معمولا به آن آستیگماتیسم نامنظم گفته می‌شود.

قوزقرنیه به معنای آستیگماتیسم نیست. آستیگماتیسم نوعی عیب انکساری یا ضعیفی چشم است که در بیماران قوز قرنیه نیز اتفاق میفتد‌. در واقع آستیگماتیسم در اثر قوز کردن قرنیه حاصل می‌شود و نتیجۀ این بیماری است. همانطور که اشاره کردیم آستیگماتیزم ناشی از قوزقرنیه از نوع نامنظم است و معمولا با عینک قابل اصلاح نیست. آستیگماتیسم به دو نوع منظم و نامنظم می‌تواند وجود داشته باشه که فقط نوع منظم آن با عینک اصلاح می‌شود ولی نوع نامنظم آن قابل اصلاح با عینک نیست و عمدتاً در مواردی مانند قوز قرنیه، جراحت قرنیه، لیزیک، پارگی قرنیه و پیوند قرنیه اتفاق میفتد که در این حالت سطح قرنیه حالت پستی بلندی بسیار ناهموار و بی‌نظم پیدا می‌کند. برای اصلاح آستیگماتیسم نامنظم فقط از لنزهای هارد و لنز اسکلرال استفاده می‌شود که بهترین روش اصلاح این نوع آستیگماتیسم به حساب می‌آیند.

به طور کلی می‌توان گفت آستیگماتیسم همان قوز قرنیه نیست بلکه یکی از نتایج بیماری قوزقرنیه ایجاد آستیگماتیسم است و نوع آستیگماتیسم ناشی از قوزقرنیه عمدتاً از نوع نامنظم است و قابل اصلاح با عینک نیست. آستیگماتیسم یک عیب انکساری چشم است ولی قوزقرنیه یک نوع بیماری برای بافت قرنیه است.

واژگان کلیدی این مقاله:
آستیگماتیسم، قوز قرنیه، آستیگمات، کراتوکونوس، آستیگمات نامنظم، لنز هارد، لنز اسکلرال، نازکی قرنیه، لیزیک

مقالات مرتبط

لنز، عینک یا لیزیک؟ کدام مناسب‌تر است؟ ۱۵ بهمن ۱۴۰۱

لنز، عینک یا لیزیک؟ کدام مناسب‌تر است؟

لنز یا عینک یا لیزیک: کدام روش برای اصلاح ضعیفی چشم مناسبتر است؟!

مقالات ادامه مطلب
عمل کراس لینکینگ قرنیه چیست؟ ۱۴ آبان ۱۴۰۳

عمل کراس لینکینگ قرنیه چیست؟

جراحی کراس لینکینگ قرنیه چه مواقعی انجام می‌شود؟

مقالات ادامه مطلب
انواع قطره‌های چشمی و کاربردهای آنها ۲۷ شهریور ۱۴۰۲

انواع قطره‌های چشمی و کاربردهای آنها

آشنایی با قطره‌های چشمی و بررسی کاربردهایشان

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لوگو - دکتر اسهرلوس

وب‌سایت رسمی کلینیک تخصصی دکتر اسهرلوس

ارتباط با ما

تمامی حقوق این مجموعه متعلق به دکتر امیر اسهرلوس است.

طراحی وب‌سایت: هورماه