سبد خرید

قوز قرنیه تا چه سنی پیشرفت می‌کند؟

دسته‌بندی

آخرین مقالات

برچسب‌ها

ارتباط با ما

قوز قرنیه تا چه سنی پیشرفت می‌کند؟
۲ بهمن ۱۴۰۲
سردبیر
2750

پیشرفت بیماری قوز قرنیه در چندسالگی متوقف می‌شود؟

دکتر امیر اسهرلوس

بیماری قوزقرنیه یا کراتوکونوس یکی از بیماری‌های رایج چشم هست که در ایران هم درصد قابل توجهی از جمعیت را درگیر کرده است. در بیماری قوز قرنیه نازک شدن تدریجی در بافت قرنیۀ چشم اتفاق می‌افتد که به طور تدریجی پیشرفت می‌کند و دید را کاهش می‌دهد. هر چه پیشرفت بیماری بیشتر باشد افت بینایی شدیدتر خواهد شد. در الگوی معمول این بیماری در سنین بلوغ شروع می‌شود و تا قبل از ۲۵ یا ۳۰ سالگی پیشرفت می‌کند و بعد از آن معمولاً پیشرفت متوقف می‌شود. البته باید توجه شود شروع و پیشرفت بیماری قوزقرنیه در موارد خاص ممکن است خارج از این الگوی سنی اتفاق بیفتد که موارد آن نادر است. برای مثال قوز قرنیه در کودکان نیز وجود دارد و با پیشرفت قوزقرنیه در افراد بالای ۳۰ سال هم می‌تواند رخ دهد اما آمار این موارد بسیار پایین هست.

سن پیشرفت قوز قرنیه سوال بسیاری از بیماران و همراهان آنهاست. معمولا این بیماری اگر در سنین پایین‌تر شروع شود پیشرفت سریع‌تری خواهد داشت و تا درجات شدیدتر هم پیشروی می‌کند، اما اگر در سنین بالاتر مثلا بالای ۲۰ سالگی شروع شود پیشرفت کندتر و محدودتری خواهد داشت و معمولاً به درجات شدید و خیلی شدید نمی‌رسد. از این رو اگر سن شروع قوزقرنیه قبل از ۱۵ سالگی باشد باید توجه بیشتری به بیمار معطوف شود و بررسی از نظر پیشرفت در بازه‌های زمانی کوتاه‌تر و به طور دقیق‌تر انجام پذیرد. به طور کلی باید گفت که بیماری قوزقرنیه عمدتاً از سنین ۱۵ تا ۲۵ سالگی اوج پیشرفت خود را نشان می‌دهد و افزایش شدت این بیماری در سنین بالای ۳۰ سالگی اتفاقی بسیار نادر به حساب می‌آید.

واژگان کلیدی این مطلب:
قوزقرنیه، کراتوکونوس، لنز اسکلرال، لنز هارد، سن قوزقرنیه، پیشرفت قوزقرنیه

مقالات مرتبط

عینک آفتابی خوب چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟ ۱۸ آذر ۱۴۰۱

عینک آفتابی خوب چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

ویژگی‌های یک عینک آفتابی خوب: ۱. باید جنس فریم و عدسی آن مقاوم باشد و حداقل ضربه‌گیری را داشته باشد. برای مواردی که امکان ضربه زیاد است باید فریم و عدسی نشکن استفاده شود. ضربه‌گیری در جنس‌های مختلف فریم و...

مقالات ادامه مطلب
لنزهای شارژی شبانه برای کودکان ۲۱ خرداد ۱۴۰۲

لنزهای شارژی شبانه برای کودکان

لنزهای شارژی شبانه (اورتوکی) برای کودکان

مقالات ادامه مطلب
آیا لنز اسکلرال رنگی توصیه می‌شود؟ ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲

آیا لنز اسکلرال رنگی توصیه می‌شود؟

معابب و مزایای استفاده از لنزهای اسکلرال رنگی

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لوگو - دکتر اسهرلوس

وب‌سایت رسمی کلینیک تخصصی دکتر اسهرلوس

ارتباط با ما

تمامی حقوق این مجموعه متعلق به دکتر امیر اسهرلوس است.

طراحی وب‌سایت: هورماه