دکتر امیر اسهرلوس
برخی از افراد جامعه به طور طبیعی قرنیههای نازکتر از حالت معمول دارند که این الزاماً یک بیماری محسوب نمیشود. افرادی که دچار نازکی قرنیه هستند اصولاً نباید از جراحیهای مرسوم حذف عینک مانند جراحی لیزیک، لازک، پی.آر.کی و غیره استفاده کنند چرا که احتمال شکلگیری قوز قرنیه را به شدت افزایش میدهد. بنابراین تمامی افرادی که ضخامت قرنیه آنها کمتر از ۵۵۰ میکرومتر است حتماً باید قبل از انجام هر نوع جراحی به دقت مورد بررسی قرار بگیرند چرا که یک جراحی اشتباه میتواند منجر به عوارض بسیار جدی و جبرانناپذیر شود. البته به طور کلی انجام جراحی برای این عزیزان توصیه نمیشود.
برای اصلاح ضعیفی چشم در بیمارانی که دچار نازکی قرنیه (نه قوزقرنیه) هستند سه روش متداول وجود دارد که به این افراد معرفی میشود. این روشها عبارتند از:
۱- استفاده از عینک:
بدون شک عینک برای اصلاح ضعیفی چشم خصوصاً در افرادی که قرنیههای لب مرزی دارند بهترین و ایمنترین روش است. اگر محدودیتی در تجویز عینک یا در استفادۀ عینک وجود نداشته باشد اصولاً بهترین انتخاب برای این افراد است.
۲- استفاده از لنزهای تماسی:
اگر امکان تجویز عینک برای این افراد وجود نداشته باشد برای مثال، اختلاف ضعیفی بین دو چشم زیاد باشد، میزان ضعیفی بالا باشد، آستیگمات خیلی زیاد باشد، شرایط زندگی و محیط کاری مناسب عینک نباشد، یا بیمار تمایل به عینک نداشته باشد میتوانیم از لنزهای تماسی مختلف به جای عینک در این افراد تجویز کنیم. انواع لنزهای تماسی نرم، هارد و لنز اسکلرال در این افراد قابل تجویز است و هیچ محدودیتی از نظر استفاده از لنز در شرایط معمول ندارند. البته که نوع لنز تماسی بر اساس شرایط چشم آنها انتخاب میشود و تبعاً هر لنزی برای هر چشمی مناسب نیست. اگر ضعیفی چشم خیلی بالا باشد یا آستیگمات خیلی بالا باشد یا خشکی چشم وجود داشته باشد قطعاً لنزهای اسکلرال بهترین گزینه خواهد بود.
۳- جراحی کاشت لنزهای داخل چشمی:
این روش قطعاً آخرین گزینه خواهد بود چرا که عوارض زیادی میتواند داشته باشد. در این روش یک عدسی با جراحی در داخل چشم کار گذاشته میشود که در حین جراحی یا بعد از جراحی عوارض مختلفی را میتواند برای چشم ایجاد کند. انجام این جراحی در حالت معمول بدون وجود آب مروارید پیشنهاد نمیشود مگر اینکه بیمار آب مروارید داشته باشد. عوارضی مانند آب سیاه، بالا رفتن فشار چشم، آب مروارید، آسیب قرنیه، کدورت قرنیه، کدر شدن لنز در گذر زمان و مشکلات شبکیه میتواند از مشکلات این جراحیها باشد. به همین خاطر توصیه میکنیم افراد دارای قرنیههای نازک حدالامکان از عینک استفاده کنند؛ اگر عینک مقدور نبود از لنزهای تماسی برای اصلاح ضعیفی چشم استفاده کنند.
واژگان کلیدی این مقاله:
نازکی قرنیه، قوزقرنیه، کراتوکونوس، لیزیک، لازک، کاشت لنز، جراحی لنز، لنز داخل چشمی، لنز تماسی، لنز اسکلرال، ارتوکراتولوژی، فمتولیزیک، حذف عینک، ضعیفی چشم، نزدیک بینی، پیرچشمی
تمامی حقوق این مجموعه متعلق به دکتر امیر اسهرلوس است.
طراحی وبسایت: هورماه