دکتر امیر اسهرلوس
بیماری قوز قرنیه یکی از رایجترین بیماریهای قرنیه است که باعث نازک شدن تدریجی قرنیه و برآمدگی در مرکز قرنیه میشود. با پیشرفت این بیماری، ضعیفی چشم از نوع نزدیک بینی و آستیگماتیزم ایجاد میشود که در مراحل اولیه ممکن است با عینک قابل اصلاح باشد ولی در حالتهای پیشرفته، امکان اصلاح با عینک وجود نخواهد داشت. در این شرایط برای اصلاح این نوع ضعیفی چشم که به آن آستیگماتیزم نامنظم گفته میشود باید از لنزهای تماسی مخصوص مثل انواع لنز اسکلرال و مینی اسکلرال استفاده شود. اگر بیماری قوزقرنیه پیشرفت کند میتواند باعث کدورت در مرکز قرنیه و افت شدید بینایی شود.
تحقیقات متعددی در مورد ارتباط بیماری قوزقرنیه (کراتوکونوس) و ویتامین دی (D) انجام شده است. نتایج این مطالعات نشان داده است کمبود ویتامین دی در بدن با ایجاد بیماری قوزقرنیه و پیشرفت این بیماری ارتباط مستقیم دارد. افرادی که دچار کمبود ویتامین دی هستند بیشتر از بقیه احتمال ابتلا به بیماری قوز قرنیه را دارند.
نقش ویتامین دی در درمان قوز قرنیه نیز مورد بررسی قرار گرفته و نشان داده شد که استفاده از مکملهای ویتامین دی در بیماران قوزقرنیه باعث کاهش سرعت پیشرفت بیماری و حتی در خیلی از موارد متوقف شدن روند بیماری میشود. از این رو توصیه شده است کمبود ویتامین دی در افراد حتماً مورد درمان قرار گیرد و خصوصاً در بیماران قوزقرنیه سطح ویتامین دی تحت کنترل باشد و در حالت طبیعی حفظ شود. با رعایت این موارد معمولاً پیشرفت بیماری قوزقرنیه کند خواهد بود و یا حتی متوقف خواهد شد.
واژگان کلیدی این مقاله:
قوز قرنیه، ویتامین دی، کراتوکونوس، درمان قوزقرنیه، پیوند قرنیه، لنز اسکلرال، قرنیه، کراس لینکینگ
شاید این مقاله هم برایتان جالب باشد:
۶ ویتامین ضروری برای چشم
آیا مقابله با پیرچشمی امکانپذیر است؟
طراحی و ساخت عدسیهای پریفرال دیفوکوس، برای جلوگیری از پیشرفت ضعیفی چشم
تمامی حقوق این مجموعه متعلق به دکتر امیر اسهرلوس است.
طراحی وبسایت: هورماه