جدیدترین روش درمان انحراف چشم: قطره های آتروپین رقیق شده برای درمان انحراف چشم
انحراف چشم یا همان استرابیسم (Strabismus) که با عناوین لوچی چشم و چپ بودن چشم نیز ذکر میشود به حالتی اطلاق میگردد که دو چشم با هم هماهنگی ندارند و همراستا نیستند. این اختلال در هر سنی ممکن است دیده شود و انواع مختلفی دارد. تقسیمبندیهای مختلفی برای انحراف چشم وجود دارد که به دو مورد رایج آن اشاره میکنیم:
– نوع انحراف چشم بر اساس امکان مشاهده مستقیم:
از این نظر انحراف به دو نوع آشکار (استرابیسم) و مخفی (فوریا) تقسیمبندی میشود.
– نوع انحراف از نظر جهت چرخش چشم:
از این نظر انحرافات سه حالت افقی، عمودی و چرخشی دارند. انحرافات افقی شامل دو نوع ایزوتروپیا (چرخش یک چشم به سمت بینی) و اگزوتروپیا (چرخش یک چشم به سمت گیجگاه) میباشد. انحرافات عمودی شامل دو نوع هایپرتروپیا (انحراف یک چشم به سمت بالا) و هایپوتروپیا (انحراف چشم به سمت پایین) میباشد. به انحرافات چرخشی هم سایکلوتروپیا گفته میشود.
برای انحرافات چشمی درمانهای مختلفی وجود دارد که براساس اندازه انحراف (که با واحد پریزم دیوپتر سنجیده میشود)، نوع انحراف، سن بیمار و دیگر موارد مربوطه، درمان هر انحراف متفاوت از انواع دیگر خواهد بود. درمانهایی که معمولاً برای اصلاح انحرافات چشم مورد استفاده قرار میگیرد شامل موارد زیر است:
۱- استفاده از عینکهای منشوری: عینک های مخصوص که اثر منشوری دارند و مسیر ورود نور به چشم را جابجا می کنند.
۲- عینکهای محدب یا مقعر مخصوص اصلاح انحراف: این عینکها نه برای اصلاح ضعیفی چشم بلکه با هدف اصلاح انحراف تجویز میشوند.
۳- ویژن تراپی و ارتوپتیک: یکسری درمانهای غیرجراحی که به صورت تکنیکهای تمرینی تخصصی برای درمان انحراف استفاده میشود. این درمانها برای برخی انحرافات چشم نتایج عالی دارد که در واقع رفلکسهای حرکتی چشم و دستورات مغزی که حرکات چشم را کنترل میکنند را توسعه داده و تقویت میکند.
۴- جراحی استرابیسم: اگر هیچکدام از روشهای غیرجراحی امکان درمان انحراف را فراهم نکنند نهایتاً مجبوریم از روشهای جراحی استفاده کنیم.
روش جدید: یکی از روشهای جدید که برای انحراف چشم توسط خود اینجانب به تازگی مطرح شده، استفاده از قطرههای مخصوص است که برای کنترل انحرافات اگزوتروپیا (انحرافات رو به خارج) استفاده میشود. در تحقیقی که اولین بار در دنیا توسط اینجانب انجام شده و به چاپ رسیده است نشان دادهایم که با استفاده از یکسری قطرههای مخصوص میتوانیم اندازه انحرافات اگزوتروپیا را کاهش دهیم و آنها را تحت کنترل در بیاوریم. این روش فقط در انحرافات اگزوتروپیک قابل انجام است و به شرطی قابل انجام است که سن بیمار زیر ۳۰ سال باشد و اندازه انحراف خیلی زیاد نباشد. معمولاً این روش در انحرافاتی که بیش از ۳۰ پریزم هستند امکان موفقیت کمی دارد. بنابراین پنجمین روش درمانی انحراف، استفاده از قطرههای مخصوص است که در برخی بیماران کارایی بسیار خوبی دارد و نتایج عالی ایجاد میکند. این روش برای اولین بار توسط اینجانب دکتر اسهرلوس مطرح شده است و از نظر بالینی هم در بیماران زیادی تجویز شده است. اثرات این درمان در شرایطی که بیمار مناسب انتخاب شود بسیار خوب خواهد بود.
واژگان کلیدی:
انحراف چشم، درمان انحراف، درمان استرابیسم، اگزوفوریا، اگزوتروپیا، آتروپین، آتروپین رقیق شده، درمان جدید انحراف چشم، درمان اگزوتروپیا، انحراف چشم کودکان، آتروپین تراپی
کدام نوع از لنزهای اسکلرال برای ما مناسبترند؟
تمامی حقوق این مجموعه متعلق به دکتر امیر اسهرلوس است.
طراحی وبسایت: هورماه