سبد خرید

اکتازی قرنیه چیست و چطور درمان می شود؟

دسته‌بندی

آخرین مقالات

برچسب‌ها

ارتباط با ما

اکتازی قرنیه چیست و چطور درمان می شود؟
۷ بهمن ۱۴۰۳
سردبیر
46

اکتازی قرنیه (Corneal Ectasia) به معنای نازک شدن بیش از حد قرنیه است که باعث بروز مشکلات جدی در بینایی می‌شود. اگر قرنیه (بافت شفاف در قسمت سیاهی چشم) به دلایل ژنتیکی یا قصور پزشکی، بیش از اندازه نازک شود باعث ایجاد ضعیفی چشم از نوع آستیگماتیسم نامنظم خواهد شد که کیفیت بینایی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد‌. این اختلال هم به صورت اولیه و ژنتیکی می‌تواند ایجاد شود که موارد مختلفی از جمله قوز قرنیه و دژنراسیون مارجینال پلاسید (PMD) از این دسته هستند. مالیدن چشم، حساسیت‌های چشمی، استعداد ژنتیکی و دیگر عوامل از علل این نوع اکتازی به شمار می‌رود. نوع دیگر این اختلال حالتی است که به دنبال تراشیدن و نازک کردن قرنیه در جراحی‌های حذف عینک مانند لیزیک و لازک ایجاد می‌شود و به آن اکتازی بعد از عمل گفته می‌شود. این نوع از اکتازی، از عوارض بسیار خطرناک جراحی‌های انکساری به شمار می‌رود که اگر رخ دهد باعث ایجاد ضعیفی چشم پیشرونده می‌شود که فرد به تدریج باعث افت بینایی و‌ در نهایت کم بینایی می‌شود که با عینک نیز اصلاح نمی‌شود.

درمان اکتازی قرنیه بستگی به میزان پیشرفت و شدت آن دارد. اگر این بیماری در حال پیشرفت باشد ممکن است برای جلوگیری از پیشرفت آن جراحی کراس لینکینگ قرنیه پیشنهاد شود. اگر پیشرفت آن ناچیز باشد یا کلا متوقف شده باشد هیچ نیازی به این جراحی نیست و اصلاً نباید انجام شود. اصلاح دید در اکتازی قرنیه با عینک یا لنز تماسی انجام می‌شود. در مراحل خفیف ممکن است با تجویز عینک بتوانیم تا حدودی به بینایی فرد کمک کنیم اما در مراحل پیشرفته عینک کمکی به حل مشکل نخواهد کرد. در این موارد از لنزهای تخصصی اسکلرال (scleral lens) برای اصلاح سطح چشم و‌ بازیابی بینایی استفاده می‌کنیم که بینایی فرد را به طور معجزه آسا افرایش می‌دهد و خیلی از مشکلات بینایی را حل می‌کند. در موارد نادر، اگر اکتازی خیلی شدید شود و باعث کدورت قرنیه شود که امکان بینایی با لنز وجود نداشته باشد، ممکن است پیوند قرنیه ضرورت پیدا کند.

لازم به ذکر است که تمام خدمات تشخیصی و درمانی اکتازی قرنیه از جمله عینک‌ها و لنزهای تخصصی آن در کلینیک دکتر اسهرلوس ارائه می‌شود و برای استفاده از این خدمات می‌توانید مراجعه کنید و بعد از معاینات کامل بهترین روش برای شما آموزش داده شده و در صورت تمایل انجام می‌شود.

واژگان کلیدی این مقاله:
اکتازی قرنیه، قوزقرنیه، کراتوکونوس، نازکی قرنیه، لیزیک، لازک، لنز اسکلرال

مقالات مرتبط

۷ روش برای توقف پیشرفت ضعیفی چشم ۲۵ دی ۱۴۰۲

۷ روش برای توقف پیشرفت ضعیفی چشم

چگونه از پیشرفت ضعیفی چشم، جلوگیری کنیم؟

مقالات ادامه مطلب
معاینات ضروری کودکان و پیشگیری از نابینایی ۱۸ فروردین ۱۴۰۲

معاینات ضروری کودکان و پیشگیری از نابینایی

معاینات ضروری کودکان و پیشگیری از نابینایی زمانی که نوزاد متولد می شود رشد و تکامل چشم با سرعت پیش می رود. چشم و سیستم بینایی هر روز کامل تر می شود و این تکامل در یک سال اول زندگی...

مقالات ادامه مطلب
آیا قوزقرنیه همان آستیگماتیسم است؟ ۲۳ شهریور ۱۴۰۳

آیا قوزقرنیه همان آستیگماتیسم است؟

آیا قوزقرنیه با آستیگماتیسم ارتباطی دارد؟

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لوگو - دکتر اسهرلوس

وب‌سایت رسمی کلینیک تخصصی دکتر اسهرلوس

ارتباط با ما

تمامی حقوق این مجموعه متعلق به دکتر امیر اسهرلوس است.

طراحی وب‌سایت: هورماه