سبد خرید

۱۰ پرسش رایج در مورد لنزهای پیرچشمی

دسته‌بندی

آخرین مقالات

برچسب‌ها

ارتباط با ما

۱۰ پرسش رایج در مورد لنزهای پیرچشمی
۲۳ اسفند ۱۴۰۱
سردبیر
618

سوالات پرتکرار در مورد لنزهای پیرچشمی (Presbyopia)

در حدود سن ۴۰ سالگی توانایی چشم برای دیدن فاصله‌های نزدیک کاهش پیدا می‌کند که به این اختلال پیرچشمی یا پرسبایوپی گفته می‌شود. افرادی که دچار این اختلال می‌شوند فقط برای انجام کارهای نزدیک از جمله مطالعه، کارهای کامپیوتری و موبایل دچار مشکل می‌شوند. اگر بیمار قبل از ۴۰ سالکی دچار ضعیفی چشم نیز باشند بیمار نیاز به دو عینک خواهد داشت. در این حالت بیمار یک عینک برای دیدن دور و یک عینک برای دیدن نزدیک نیاز خواهد داشت. برای کسانی که دچار پیرچشمی هستند و تمایلی به استفاده از عینک دور یا عینک نزدیک ندارند می‌توانند به جای عینک، از لنزهای مخصوص پیرچشمی استفاده کنند. انواع مختلف لنزهای تماسی وجود دارد که برای پیرچشمی قابل استفاده هستند و باعث می‌شود بیمار بتواند بدون استفاده از عینک دید مناسب داشته باشد. در این مقاله سعی کرده‌ایم سوالات رایجی که در مورد لنزهای پیرچشمی پرسیده می‌شود را پاسخ بدهیم:

۱- آیا زمانی که لنز فقط برای دیدن نزدیک تجویز می‌شود برای دیدن دور باید از چشم برداشته شود؟
خیر، همیشه در چشم می‌ماند، همزمان هم دور و هم نزدیک را واضح می‌بینید. برای اصلاح ضعف بینایی در نزدیک هم می‌توان لنز تجویز کرد. با تجویز این لنزها بیمار به‌طور همزمان دید دور و دید نزدیک خوبی پیدا می‌کند و برای دیدن دور قطعاً نیازی به برداشتن لنز از چشم ندارد. لنزهای مخصوص برای این مورد وجود دارد که بنا بر شرایط چشم بیمار، لنزهای مناسب چشم هر فرد توضیح داده می‌شود و بهترین راهکار برای او پیشنهاد می‌شود.

۲. آیا در افراد دچار پیرچشمی که دچار تاری دید دور و نزدیک هستند امکان تجویز لنزهای رنگی هم وجود دارد؟
بله، در خیلی از موارد، لنز رنگی هم قابل تجویز است. در واقع یک جفت لنز رنگی مخصوص داده می‌شود هم فاصله‌های دور را واضح می‌بیند و هم فاصله‌های نزدیک واضح دیده می‌شود. نوع این لنزها و طریقه تجویز این لنزها کاملا متفاوت از لنزهای معمول می‌باشد. این لنزهای رنگی در انواع مختلف ضعیفی چشم و پیرچشمی قابل تجویز هستند فقط برای کسانی که آستیگمات چشم بیشتر از یک نمره باشد امکان تجویز وجود نخواهد داشت، مگر اینکه آستیگمات چشم فرد نادیده در نظر گرفته شود. برای اینکه متوجه شویم آیا لنز رنگی در یک بیمار دچار پیرچشمی مناسب است یا خیر، باید معاینات اولیه انجام شود و بر اساس آن تصمیم‌گیری شود.

۳. آیا درمان دائمی یا جراحی برای رفع کامل پیرچشمی وجود دارد که لازم نباشد عینک یا لنز استفاده کنیم؟
خیر هیچگونه درمان دائمی و جراحی برای رفع کامل پیرچشمی وجود ندارد. خیلی از بیماران دنبال یک روش جراحی یا دارویی هستند که پیرچشمی را به‌طور کامل درمان کند یا از پیشرفت آن جلوگیری کند. چنین روشی وجود ندارد و امکان انجام آن نیز فراهم نیست. با توجه به اینکه این اختلال به دلیل افزایش سن رخ می‌دهد امکان جلوگیری از آن وجود ندارد مگر اینکه فرد بتواند سن خود را ثابت نگه دارد یا از افزایش سن خود جلوگیری کند! هرگونه تبلیغات مبنی بر درمان پیرچشمی با جراحی یا رفع پیرچشمی با دارو یا قطره یا هر روش دیگر کذب محض است و صرفاً جهت فریب دادن بیماران انجام می‌شود.‌

۴. لنزهای مخصوص پیرچشمی را می‌شود تلفنی سفارش بدهیم یا آنلاین سفارش داده شود؟
خیر، بدون مراجعه حضوری امکان تجویز وجود ندارد. برای تجویز این لنزها ابتدا باید وضعیت چشم بیمار به‌طور کامل معاینه و بررسی شود تا ببینیم چه نوع لنزی با شرایط فرد می‌تواند مناسب باشد. بعد از بررسی‌های انجام شده، لنزهایی که مناسب است برای بیمار پیشنهاد می‌شود و در نهایت اقدامات تجویز انجام می‌شود. لنز بعد از آماده شدن در چشم بیمار گذاشته می‌شود و آموزش‌های لازم داده می‌شود سپس بیمار می‌تواند از لنز استفاده کند.

۵.لنزهای مخصوص پیرچشمی دائمی هستند یا باید خودمون هر روز بذاریم و برداریم؟
این لنزها ثابت یا دائمی نیستند و با جراحی داخل چشم کاشته نمی شوند. بلکه لنز تماسی هستند و هر روز خود بیمار داخل چشم می گذارد و شب در می آورد. حتما می دانید که برای اصلاح ضعیفی چشم سه نوع عدسی وجود دارد. نوع اول عدسی های عینکی هستند که روی عینک سوار می شوند، نوع دوم عدسی های تماسی هستند که روی سطح چشم گذاشته می شود و بیمار هر روز در چشم قرار می دهد و شب ها از چشم خارج می کند، نوع سوم هم لنزهای داخل چشمی هستند که با جراحی در داخل چشم کار گذاشته می شوند. کارگذاری و جراحی لنزهای داخل چشمی قطعا عوارض خاص خود را دارد که به هیچ عنوان در شرایطی که ضرورت ندارد انجام این اقدامات توصیه نمی شود و بیمار ترجیحا باید از عینک یا لنزهای تماسی باید استفاده کند. اخیرا کاشت لنزهای داخل چشمی چندکانونی یا مولتی فوکال هم تبلیغ و انجام می شود که کارایی مناسبی در اکثر بیماران ایجاد نمی کنند.

از آنجایی که کانون دید دور و نزدیک در این لنزها کنار هم قرار دارد کیفیت بینایی خوبی فراهم نمی کنند و عمدتا بیماران رضایت ندارند.‌ یکی دیگر از روش ها هم کاشت عدسی های مخصوص به نام کمرا در قرنیه می باشد که انجام این جراحی نیز خصوصا در افرادی که نیاز به دید واضح دارند توصیه نمی شود.

۶. قیمت لنزهای مخصوص پیرچشمی چقدر است؟
لنزهای مخصوص پیرچشمی بسیار متنوع هستند و قیمت‌های متفاوتی دارند. هزینه این لنزها از هر عدد ۳۰۰ هزار تومان تا هر عدد ۱۰ میلیون می‌تواند متغیر باشد. البته این هزینه‌ها در هر زمان قابل تغییر است. طبعاً لنزهایی که قیمت‌های بالاتری دارند طول عمر بیشتر، کارایی مناسب‌تر و دید بهتری را نیز فراهم می‌کنند. اینکه تجویز لنز برای شما چقدر هزینه دارد باید معاینه انجام گیرد نوع لنز شما مشخص شود تا بتوان هزینه را به‌طور قطعی مشخص کرد. معمولاً در اکثر اوقات هزینه لنزها خیلی بالا نیست و به راحتی می‌توانید از این لنزها بهره‌مند شوید.

۷. آیا در کسانی که خشکی چشم دارند هم لنز پیرچشمی قابل تجویز است؟
بله، از این نظر هیچ محدودیتی وجود ندارد. در تمام درجات خشکی چشم حتی موارد شدید آن، امکان تجویز این لنزها وجود دارد. اگر خشکی چشم بیمار متوسط یا شدید باشد می‌توان از لنزهای اسکلرال مخصوص پیرچشمی استفاده کرد که هم دید بیمار اصلاح می شود و هم یک کنترل مناسب روی خشکی چشم ایجاد می‌کند.

۸. آیا کسانی که قبلا به هر دلیلی جراحی‌های چشمی داشته‌اند می‌توانند از این لنزها استفاده کنند؟
جواب بله است. خوشبختانه با امکانات تخصصی و تنوع بالای لنزهایی که در اختیار داریم در این موارد نیز محدودیت نخواهیم داشت. برای این افراد نیز لنز به راحتی قابل تجویز می‌باشد.

۹. آیا در بیمارانی که دچار بیماری دیابت هستند امکان تجویز این لنزها وجود دارد؟
اگر بیماری دیابت کنترل شده باشد و قند خون در حد طبیعی باشد منعی برای تجویز وجود ندارد و می‌توان از این لنزها تجویز کرد. شایان ذکر است که حتی در بیماران دیابتی شدید که قرنیه دچار زخم می‌شود لنزهای اسکلرال حتی با هدف درمان زخم قرنیه نیز تجویز می‌شوند و برای مراقبت سطح چشم مورد استفاده قرار می‌گیرند.

۱۰. برای تهیه لنزهای پیرچشمی چکار باید بکنیم؟
برای تهیه این لنزها حتما باید به صورت حضوری جهت انجام معاینات مراجعه کنید. بعد از بررسی‌های اولیه نوع لنز شما مشخص می‌شود و اقدامات تجویز لنز تکمیل می‌شود. لنز تحویل شما داده می‌شود و بر طبق آموزش‌هایی که داده می‌شود به راحتی از لنز استفاده خواهید کرد.

تمامی انواع لنزهای پیرچشمی در کلینیک تخصصی دکتر اسهرلوس قابل تجویز و ارائه هستند. بیمارانی که به هر دلیلی نمی‌توانند یا نمی‌خواهند از عینک استفاده کنند می‌توانند با مراجعه به کلینیک اسهرلوس از خدمات تخصصی لنزهای پیرچشمی بهره‌مند شوند و با داشتن بینایی عالی در دور و نزدیک از زندگی خوب لذت ببرند‌.

واژگان کلیدی:
پیرچشمی، درمان قطعی پیرچشمی، جراحی پیرچشمی، لنز دائمی، لنز داخل چشمی، قطره پیرچشمی، قطره ویووتی، عینک دوکانونه، لنز دو دید، لنز دوکانونه، لنز مولتی فوکال، لنز پیرچشمی

مقالات مرتبط

نزدیک بینی و راه‌های درمان آن ۲۹ مهر ۱۴۰۱

نزدیک بینی و راه‌های درمان آن

بررسی بیماری نزدیک‌بینی (مایوپی)

مقالات ادامه مطلب
بازیابی بینایی در موش‌های مبتلا به یک بیماری چشمی ارثی ۱۸ مهر ۱۴۰۱

بازیابی بینایی در موش‌های مبتلا به یک بیماری چشمی ارثی

نتایج پژوهش جدید پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا ارواین آمریکا نشان می‌دهد، یک درمان شیمیایی از قابلیت بازیابی بینایی در موش‌های نابینای ارثی برخوردار است.

مقالات ادامه مطلب
نقش ویتامین دی در درمان قوزقرنیه ۲ آذر ۱۴۰۲

نقش ویتامین دی در درمان قوزقرنیه

ارتباط قوزقرنیه و کمبود ویتامین دی (D)

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لوگو - دکتر اسهرلوس

وب‌سایت رسمی کلینیک تخصصی دکتر اسهرلوس

ارتباط با ما

تمامی حقوق این مجموعه متعلق به دکتر امیر اسهرلوس است.

طراحی وب‌سایت: هورماه