سبد خرید

آیا لنز اسکلرال رنگی توصیه می‌شود؟

دسته‌بندی

آخرین مقالات

برچسب‌ها

ارتباط با ما

آیا لنز اسکلرال رنگی توصیه می‌شود؟
۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲
سردبیر
972

معابب و مزایای استفاده از لنزهای اسکلرال رنگی

لنزهای اسکلرال به عنوان نسل پیشرفته‌ای از لنزهای تماسی، تحول بسیار بزرگی در زمینه بینایی چشم به حساب می‌آیند. این لنزها به دلیل داشتن قطر نسبتاً بزرگ و قرار گرفتن در قسمت اسکلرا (صلبیه چشم) ‌و عدم تماس با قرنیه، راحت‌ترین نوع لنزهای تماسی به شمار می‌آیند. این لنزها بدون هیچ محدودیت در نمره چشم، در انواع مختلف مشکلات و اختلالات چشمی قابل تجویز هستند. راحتی فوق‌العاده خوب، دید عالی و طول عمر بالایی دارند و این ویژگی‌ها آنها را از دیگر لنزهای تماسی متمایز کرده است.

لنزهای اسکلرال عمدتاً به‌صورت بی‌رنگ یا همان شفاف تولید می‌شوند. این لنزها به دلیل شفاف بودنشان داخل چشم مشخص نیستند. خیلی از بیماران تمایل دارند لنز در چشم‌شان مشخص نباشد و از دید افراد دیگر پنهان بماند. برخی بیماران تمایل به داشتن لنزهای رنگی و ایجاد تغییر در رنگ چشم دارند‌ و سوالات زیادی در خصوص رنگی بودن لنز اسکلرال می‌پرسند. لنز اسکلرال رنگی وجود دارد اما کاربرد زیادی ندارد. اکثر شرکت‌های معتبر تولیدکننده، این لنزها را فقط به‌صورت شفاف تولید می‌کنند. نوع رنگی این لنزها فقط توسط برخی شرکت‌ها تولید می‌شود.

لنزهای اسکلرال رنگی عمدتاً به‌طور خاص فقط برای استفاده موقت در صنعت سینما، فیلم‌سازی و هالوین جهت تغییر رنگ موقتی چشم و ظاهر کارتونی چشم‌ها استفاده می‌شود. رنگ‌های مورد استفاده در این نوع لنزها معمولاً رنگ‌های غیرمعمول بوده و جهت ایجاد چهره‌های خاص می‌باشد. لنزهای اسکلرال رنگی در زمینۀ استفاده‌های طبی برای اصلاح ضعیفی چشم و اهداف درمانی آن معمولاً کاربرد زیادی ندارند.

از آنجایی‌که لنز اسکلرال حتما باید موقع تجویز و معاینات دوره‌ای بیمار از نظر فیت و قرارگیری قسمت‌های مختلف آن بررسی شود، رنگی بودن آن مناسب نخواهد بود. به عبارت دیگر، زمان تجویز لنز اسکلرال یا در زمان معاینات دوره‌ای، بیمارانی که لنز استفاده می‌کنند معاینات دقیق مربوط به قرارگیری مناسب لنز در قسمت مرکزی قرنیه، قسمت‌های محیطی قرنیه و از همه مهمتر قسمت‌های نزدیک به مرز قرنیه و صلبیه (لیمبوس) باید انجام گیرد که رنگی بودن لنز این امکان را کاهش می‌دهد‌. بنابراین از نگاه تخصصی به کاربردن رنگ روی لنز اسکلرال مطلوب تجویزکنندگان نیز نخواهد بود.‌

دغدغه دیگری که در بحث اعمال رنگ در سطح لنزهای اسکلرال مطرح است کاهش اکسیژن‌رسانی این لنزها می‌باشد. از آنجایی که مکانیزم اکسیژن‌رسانی این لنزها با لنزهای نرم معمولی متفاوت است و در لنزهای اسکلرال رسیدن اکسیژن به قرنیه فقط از طریق متریال لنز انجام می‌گیرد و رفت و برگشت اشک در زیر آن تقریباً وجود ندارد، این دغدغه را ایجاد می‌کند. بنابراین لنزهای اسکلرال بیشتر با اهداف درمانی و اصلاحی تولید می‌شوند و کاربردهای زیبایی فعلاً در آنها مطرح نیست.

تولیدکنندگان لنزهای اسکلرال در تلاشند تا بتوانند با حل مشکلات پیش رو، انواع رنگی این لنزها را هم وارد عرصه تولید کنند. با توجه به تقاضای زیادی که در این زمینه وجود دارد احتمال پیشرفت سریع این تکنولوژی و تولید انبوه این نوع لنزها در آینده نزدیک وجود دارد. در حال حاضر لنز اسکلرال رنگی در ایران نیز موجود نیست. اگر چنانچه این لنزها به‌طور رنگی عرضه شوند هیچ‌گونه محدودیتی برای تجویز لنز رنگی از نظر میزان آستیگمات، میزان ضعیفی چشم و حتی در قوز قرنیه هم نخواهیم داشت.

واژگان کلیدی این مقاله:
لنز اسکلرال رنگی، اسکلرال، مینی اسکلرال، اسکرال، لنز رنگی، لنز پروستتیک، لنز تماسی، کاربرد لنز اسکلرال، لنز زیبایی، تغییر رنگ چشم، لیزر تغییر رنگ چشم، جراحی تغییر رنگ چشم، قطره‌های تغییر رنگ چشم

مقالات مرتبط

عینک چطور مانع پیشرفت ضعیفی چشم می‌شود؟ ۳۱ خرداد ۱۴۰۳

عینک چطور مانع پیشرفت ضعیفی چشم می‌شود؟

چگونه عینک مانع پیشرفت ضعیفی چشم می‌شود؟ در بین تمام انواع ضعیفی چشم تنها نوع ضعیفی که به طور نامحدود پیشرفت می‌کند و می‌تواند منجر به نابینایی شود، نزدیک بینی است. نزدیک بینی به طور معمول از سنین کودکی شروع...

مقالات ادامه مطلب
لنز ارتوکراتولوژی (لنز شارژی) چیست؟ ۲۴ بهمن ۱۴۰۱

لنز ارتوکراتولوژی (لنز شارژی) چیست؟

آشنایی بیشتر با لنزهای ارتوکراتولوژی (Orthokeratology) یا لنزهای شارژی

مقالات ادامه مطلب
برای پیرچشمی، جراحی بهتر است یا عینک؟ ۱۱ دی ۱۴۰۲

برای پیرچشمی، جراحی بهتر است یا عینک؟

برای پیرچشمی کدام گزینه توصیه می‌شود؟ جراحی یا استفاده از عینک؟

مقالات ادامه مطلب

یک پاسخ به “آیا لنز اسکلرال رنگی توصیه می‌شود؟”

  1. پیمان گفت:

    خیلی ممنون که بابت لنزهای رنگی اسکلرال توضیحات شفاف و خوبی دادید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لوگو - دکتر اسهرلوس

وب‌سایت رسمی کلینیک تخصصی دکتر اسهرلوس

ارتباط با ما

تمامی حقوق این مجموعه متعلق به دکتر امیر اسهرلوس است.

طراحی وب‌سایت: هورماه