سبد خرید

عینک چطور مانع پیشرفت ضعیفی چشم می‌شود؟

دسته‌بندی

آخرین مقالات

برچسب‌ها

ارتباط با ما

عینک چطور مانع پیشرفت ضعیفی چشم می‌شود؟
۳۱ خرداد ۱۴۰۳
سردبیر
327

چگونه عینک مانع پیشرفت ضعیفی چشم می‌شود؟

در بین تمام انواع ضعیفی چشم تنها نوع ضعیفی که به طور نامحدود پیشرفت می‌کند و می‌تواند منجر به نابینایی شود، نزدیک بینی است. نزدیک بینی به طور معمول از سنین کودکی شروع می‌شود هر سال پیشرفت می‌کند و هر پیشرفتی که در آن اتفاق می‌افتد معمولاً باعث بزرگتر شدن اندازۀ کره چشم می‌شود. بنابراین هر چقدر نمرۀ ضعیفی چشم از نوع نزدیک بینی افزایش پیدا می‌کند طول کرۀ چشم نیز بیشتر می‌شود و کرۀ چشم انسان کشیده‌تر و کشیده‌تر می‌شود. کشش ایجاد شده که ناشی از بزرگ شدن تدریجی کرۀ چشم است باعث نازک شدن تدریجی لایه‌های مهم چشم از جمله عنبیه و شبکیه می‌شود و در گذر زمان با پیشرفت بیشتر می‌تواند باعث آسیب جدی به این لایه‌ها شده، منجر به کم بینایی و نابینایی شود. باید توجه داشته باشیم که این نوع پیشرفت تدریجی تخریب کننده در ضعیفی از نوع دوربینی و نزدیک بینی وجود ندارد و به همین دلیل خطرات این چنینی برای چشم ایجاد نمی‌کنند.

به دلیل ماهیت پیشروندۀ نزدیک بینی، در سال‌های اخیر، روش‌های مختلف برای کنترل و توقف پیشرفت این نوع ضعیفی چشم معرفی شده است که یکی از بهترین و ایمن‌ترین روش‌ها استفاده از عدسی‌های مخصوص است که می‌تواند فرایند پیشرفت را با تغییر شرایط تشکیل تصویر در چشم متوقف کند. وقتی که برای اصلاح نزدیک بینی از عینک‌های معمولی استفاده می‌شود تصویر کامل روی شبکیه چشم تشکیل نمی‌شود و فقط مرکز تصویر روی شبکیه می‌افتد اما اطراف آن روی شبکیه قرار نمی‌گیرد، این موضوع که به آن به اصطلاح علمی پریفرال دیفوکوس گفته می‌شود باعث ارسال پیام‌هایی به مغز می‌شود که منجر به افزایش بیشتر نزدیک بینی می‌شود. همین امر باعث می‌شود نزدیک بینی فرد هر سال بیشتر شود. عدسی‌های مخصوص برای عینک در سال‌های اخیر معرفی شدند که هدف آنها اصلاح الگوی تشکیل تصویر در شبکیه است تا بتواند با تغییر و اصلاح مشکل پریفرال دیفوکوس از افزایش نمره جلوگیری کند. عدسی‌های پریفرال دیفوکوس با طراحی‌های مختلف توسط شرکت‌های معتبر دنیا طراحی و تولید شدند که اگر از این نوع عدسی‌ها برای افراد نزدیک بین تجویز کنیم پیشرفت نزدیک بینی را کند یا متوقف می‌کنند. طراحی این نوع عدسی‌های توسط شرکت‌های مختلف تفاوت‌هایی را با هم دارند ولی در همۀ آنها سعی شده است همین موضوع هدف قرار گیرد. عدسی‌های مایوژن (Myogen)، مایواسمارت (Myosmart)، مایوکر (Myocare)، مایکون (Mycon)، اسلست (estellest) و دیگر عدسی‌های تولید شده از کمپانی‌های مشابه از این دسته عدسی‌هاست و عملاً تاثیر بسیار عالی در کنترل پیشرفت نزدیک بینی کودکان و نوجوانان دارند که در تحقیقات مختلف به اثبات رسیده است.

برای تمام کودکان، نوجوانان و جوانانی که دچار نزدیک بینی هستند و نزدیک بینی آنها در حال پیشرفت است توصیه می‌کنیم حتماً از روش‌های کنترل پیشرفت نزدیک بینی غافل نباشند چرا که افزایش نمرۀ ضعیفی به مقادیر بالای ۶ نمره عملاً به معنای شروع آسیب‌های خطرناک نابیناکننده توسط نزدیک بینی خواهد بود. بنابراین خیلی قبل از شروع این نوع آسیب‌ها باید پیشرفت نزدیک بینی متوقف شود. برای ساخت عینک‌های کنترل نزدیک بینی، ابتدا یک معاینۀ دقیق تخصصی از چشم فرد انجام می‌گیرد و سپس اگر نیاز باشد این عینک به بیمار توصیه می‌شود.‌ ساخت این نوع عینک‌ها فقط با طراحی تخصصی عدسی امکان پذیر است و‌ فقط و فقط باید در کلینیک‌های تخصصی اپتومتری انجام شود. چرا که کوچکترین اشتباه در ساخت این عینک‌ها می‌تواند اثرگذاری آن را به طور جدی تحت تاثیر قرار دهد. خوشبختانه تمام اقدامات تجویز، طراحی و ساخت این نوع عینک‌ها در کلینیک تخصصی دکتر اسهرلوس انجام می‌گیرد. با بهره‌گیری از عدسی‌های بسیار پیشرفته از نوع خارجی وارداتی و همچنین عدسی‌های داخلی تحت لیسانس می‌توانیم مشکل پیشرفت نزدیک بینی را برای بیماران حل کنیم.

واژگان کلیدی این مقاله: نزدیک بینی، نزدیک بینی پیشرونده، کنترل نزدیک بینی، کنترل مایوپی، مایوپیا کنترل، پریفرال دیفوکوس، عدسی مایوژن، عدسی مایواسمارت، عینک توقف ضعیفی، عینک توقف نزدیک بینی، لنز شارژی، لودوز آتروپین، ارتوکراتولوژی، لنز شبانه

مقالات مرتبط

عوامل ضعیف شدن چشم ۷ خرداد ۱۴۰۲

عوامل ضعیف شدن چشم

چه عواملی باعث ضعیف شدن چشم می‌شوند؟

مقالات ادامه مطلب
تنبلی چشم (آمبلیوپی) چیست؟ ۲۹ مهر ۱۴۰۱

تنبلی چشم (آمبلیوپی) چیست؟

بررسی تنبلی چشم از رایج‌ترین اختلالات چشمی

مقالات ادامه مطلب
قرنیه‌ نازک و اصلاح ضعیفی چشم ۱۹ آذر ۱۴۰۲

قرنیه‌ نازک و اصلاح ضعیفی چشم

چگونه ضعیفی چشم در قرنیه‌ نازک اصلاح می‌شود؟

مقالات ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لوگو - دکتر اسهرلوس

وب‌سایت رسمی کلینیک تخصصی دکتر اسهرلوس

ارتباط با ما

تمامی حقوق این مجموعه متعلق به دکتر امیر اسهرلوس است.

طراحی وب‌سایت: هورماه